kacak luar kacak dalam..cantik luar cantik dalam maii klik sini..

Pages

Followers

Thursday, December 23, 2010

GaS cYLinDer kat uMAh......

Aku dapat info ni dari kengkawan yang hantar email, oleh kerana kebanyakan yang ada blog ni pun suri rumah so aku tergerak hati la nak kongsi ngan kengkawan pasal menda ni..... kalu yang dah tahu..... buat2 jer cam tak tahu... so ble baca N3 aku kat bawah ni...


ok ... takyah translate banyak2 ... korang tau tak LPG gas cylinders ni ada expiry dates??? haa hahah hahah jgn ngelak.... tatau kan?????aku pun dulu tatau gak.heehheheh... ha ni nak mai citer....

LPG gas cylinders yang expired adalah tidak selamat digunakan dan boleh menyebabkan kemalangan. so jgn la kita sewenang2nya terima LGP gas silinder dari vendor kita. cek dulu sebelum terima.......

ok... camna nak cek????

kat salah satu tiga daun kat cylinder tu, expiry date tu ada code nomor seperti berikut:
A, ke B. C atau D lepas tu ada nomor berikutnya macam ni:-
contohnya: D06

The alphabets stand for quarters -
1. A for March (first quarter),
2. B for June (second quarter),
3. C for September (third quarter), &
4. D for December (fourth quarter).

Digit nombor tu.. untuk tahun till it is valid.
D06 bermaksud December quarter of 2006.

Pulang kan balik cylindr yang dah expired. Ia boleh mengakibatkan cylinder bocor...dan mengelakkan sesuatu yang tak diingini

Contoh kedua D13 bermaksud : cylinder tu dibenarkan tuk digunakan until December 2013.

ok... cek cepat2 gas cylinder tu..... kasi tau kat bibik... kat mak ayah, adik beradik...

p/:aku sendiri pun belum cek lagi... heheheh balik ni nak cek gak la....


2 comments:

Ummi Talhah said...

faa pun pasni kena chek la..

jasayu1 said...

FAA.. CEK JANGAN TAK CEK...

kacak luar kacak dalam....cantik luar cantik dalam... mai click sini

DI TAJA OLEH...