kacak luar kacak dalam..cantik luar cantik dalam maii klik sini..

Pages

Followers

Thursday, March 31, 2011

pEnYAnyI UnDAngan...FT-FaIzAL TAhiR.....

ni dia penyanyi jemputan kita....FAIZAL TAHiR aku dok kat depan2 woo.... mayak syok arr.... x prnah tgk konsert dapat depan stage.... bole salam2... x salam pun pegang kaki jer hehehehhe

memula x da la minat sangat kat FT ni tapi lagu2 dia wa minat gak arr.. cma bukan la fanatik.. tapi lepas tgk konsert dia.. wa manyak syok arr jadi minat giler plak ... heheh saje jerkan....
ok... kita layanzzz pic FT......





Alamak.... nak bukak apa tu??????....... la rupa2nya dia buka tali pinggang da... siap campak...
last penutup le tu... bila tgk kat dpn balik.. laaa dah hilang.... heheheh gimik lagi...

akhirnya ada sorng member dok belakang sekali dpt...namanya...Nazliana.....
ni dia tali pinggang yg dia dpt tu....

k.. kita layan lagu plak.....


video

video
video

FAIZAL TAHIR - HANYUT

Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu~

Harus bagaimana lagi
Dan terus begini
Dengarkan aku
Lihat ke mataku

Cukup sudah kau menghukum
Salahku tetap salahku
Benarkan ku berbicara
Agar bisa pulih semua

Namun harus sampai bila
Kau kan diam seribu bahasa

Chorus
Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu
Fahamilah ku tak mampu terus tanpa kamu
Bagaimana ku nanti
Bila tiada mengganti
Yang ku ada hanya kamu saja

Saat mata terpejam
Hanya kau ku terbayang
Menghapus semua segala rasa di jiwaku

Saat mata terbuka
Kamulah yang pertama
Tak mampu aku
Bayangkan
Hidup tanpa dirimu

Ulang Chorus

Aku memang bersalah
Selalu saja mengabaikan mu
Dan tapi dah ku sedari
Segala perit kau lalui
Ku terlupa kau terluka

Dan memang selalu
Aku bersalah
Selalu saja mengabaikan mu
Meninggalkan mu
Dan tetapi itulah aku sedari
Segala perit yang kau lalui
Kerna diriku yang terus hanyut

Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu
Bagaimana ku nanti
Bila tiada mengganti
Yang ku ada hanya kamu saja

Bagaimana ku nanti
Bila kau tak di sisi
Yang ku ada hanya kamu saja


Sampai Syurga - Faizal Tahir


Ku membenarkan jiwaku
Untuk mencintaimu
Ku persembahkan hidupku
Untuk bersama kamu

Dan diriku untuk kamu
Belum pernah kumerasai begitu

Semua itu telah berlalu
Harapanku palsu
Dan mungkin hari yang satu
Terus ku tertunggu

Di hatiku masih kamu
Belum pernah ku ingin terus memburu

Aku lemah tanpa kamu
Ku inginmu dampingi ku
Aku fahami aku bukan terbaik
Untuk dirimu

Namun aku tetap aku
Yang terbaik untuk diriku
Hanya satu
Hanya kamu

Ku membiarkan hatiku
Untuk merinduimu
Ku menghamparkan sakitku
Untuk tatapan kamu

Bersamamu harapanku
Hilang dalam terang yang membutakanku

Aku lemah tanpa kamu
Ku inginmu dampingi ku
Aku fahami aku bukan terbaik
Untuk dirimu

Sampai syurga ku menunggu
Sampai syurga ku cintamu
Hanya kamu

Dan segala yang ku ada
Ku berikan semua
Untuk dirimu saja

Ku mahu dirimu
Bahagia untuk selamanya
Biar sampai syurga
Aku menunggu cinta darimu
Agar ku sempurna

Aku fahami aku bukan terbaik
Untuk dirimu
Namun aku tetap aku
Yang terbaik tuk diriku

Hanya satu

Aku lemah tanpa kamu
Ku inginmu dampingi ku
Aku fahami aku bukan terbaik
Untuk dirimu

Sampai syurga ku menunggu
Sampai syurga ku cintamu
Hanya kamu


Cuba

Cuba kau dengar
Cuba kau cuba
Diam bila ku cuba
Tuk berbicara dengan kamu

Pernahkah kau ada
Bila ku perlu
Tuk meluahkan rasa hati

Dan bila kau bersuara
Setia ku mendengar
Agar tenang kau merasa

Siapa
Sebenarnya aku padamu
Mungkin sama dengan teman lain
Yang bisa kau buat begitu

Dan bila
Tiada lagi teman bermain
Kau pulang tuk dapatkan aku
Itulah aku…padamu

Cuba kau lihat
Cuba kau cuba
Renung ke mata aku
Bila ku kaku melihatmu

Pernahkah kau ada
Bila ku perlu
Tuk menyatakan rasa sakit
Dalam diri

Dan bila kau perlu
Setia ku menunggu
Agar senang kau merasa

Siapa
Sebenarnya aku padamu
Mungkin sama dengan teman lain
Yang bisa kau buat begitu


Dan bila
Tiada lagi teman bermain
Kau pulang tuk dapatkan aku
Itulah aku…padamu

Maafkan kerana aku tak pernah
Terlintas tuk menulis pada mu
Salahkan ku
Tak mungkin lagi aku meminta
Untuk kau mendengar..
Untuk kau melihat ke mataku

Siapa
Sebenarnya aku padamu
Mungkin sama dengan teman lain
Yang bisa kau buat begitu

Dan bila
Tiada lagi teman bermain
kau pulang tuk dapatkan aku
itulah aku…padamu


Faizal Tahir - Gemuruh


Bila bertalu rentak di kalbu
Hasrat yang tersirat semakin ku buru
Bila bergema laungan gempita
Harapan bernyala nadiku berganda

Gemuruh jiwa semangat membara
Dari puncak ingin ke angkasa
Berkalungkan bintang berkelipan
Menyerlah jauh dari yang biasa

Bila bertalu rentak di kalbu
Hasrat yang tersirat semakin ku buru
Bila bergema laungan gempita
Harapan bernyala nadiku berganda

Gemuruh jiwa semangat membara
Dari puncak ingin ke angkasa
Berkalungkan bintang berkelipan
Menyerlah jauh dari yang biasa

Ungkapan ini bukan sekadar bermimpi
Segalanya pastikan terbukti nanti

Gemuruh jiwa semangat membara
Dari puncak ingin ke angkasa
Berkalungkan bintang berkelipan
Menyerlah jauh dari yang biasa



|

Monday, March 28, 2011

ABB 35TH aNNivErsaRY & AnNUal DiNner- 70's ...PaRT 2


part 2 ni kita layan costume... aku sewa jer kat sini century fiesta, kat sri hartamas.....
murah pun murah..... dekat ngan umah aku ..10 minit jer...nak amik&hntar balik senang
x yah lah nak perah otak aku yang sememangnya berserabut ni....
mana nak fikir nak pakai apa.....nak pakai camna....accessories .....

harga nya lak...... huh.... bikin tambah serabut pala hotak aku ni......
kalu beli kang yang mengarut ngarut pastu dah la mahal.....
nanti nak pakai gi mana???? hhuh jenuh aku memikirkannya... jadi lebih baik aku sewa seperti tahun2 yang sebelum ni..... taun lepas x jadi dinner ada kontrobesi sikit huh huh huh
2 tahun lepas tak gi... aku baru bersalin kan PU3.....



ni antara contestants lelaki(ramai tau contestants cuma tak kenal je nak amik pic......)
pemenang untuk kategori lelaki...yg bawak gitar tu ..bdk TFC..
ni jejaka idaman malaya taun 70'an... tapi suma laki org & bapak2 budak gak... ngeh ngeh ngeh


tiga mak dara pingitan


ni suma ...mak2 dara yer..... jgn terkezut plak....yang preggy anak ke3 pun ada......
kitaorg kalu dinner memang cam gini.... lupa anak2...lupa suami jap....
heeheh eh yer ker lupa????...



Shahida, Pn. nik Rosnani, Azman, Maslina, ehem..ehem..
Suharmi, Shahnizam, Suzana


kenangan e-channel bersama bos
bapak2 ...ibu2 suma yang ada disini...... posing lagi yuk....
lelaki idaman malaya yang kat belakang tu... Zaimi & Abang Kamal click je kat nama dorg kalu nak berkenalan....



kengkawan yang lain ada yang beli dari hujung rambut sampai hujung kaki...... pastu diorang nak pakai gi mana yer.... kasut but tu nak pakai gi mana yg sesuai lepas ni????... kalu aku, aku ingat pakai kat umah je sambil memasak utk santapan suami & anak2 .....ngeh ngeh ngeh....
jgn mare arrr...( kang ada lak radio bergerak dari station mana tah... buat citer dan andaian kata aku hentam orang... ko x nak tgk/baca sudah ...jgn ajak org lain sekali membenci..aku tau ko dengkisss...suka2 hati buat andaian sendiri...)


zabrina... dari branch


Mak2 dara .......bini orang...mak orang....
roszita (budak branch Klang Utara), ida (same dpt), ehem..ehem..(aku le tu), fara- ni la member baik aku... (TFC DPT)

yeh yeh....kawanku AZURA..yang tengah tu le pemenang katogeri pompuan... first prize....
rasa bangga lak sebab member kenal...


contestants......yang naik pentas top 3 jer....


ewah2 zura... kan maen lagi ko gelek ya..... jeling2 sikit kat Tan Sri & Dato'... untung2 dapat bonus lebih.... heheh heheh

ok la..... sat lagi aku upload pic hadiah2 dan ..... artist jemputan.....
woooo tak hengat tu bila jumpa artist......... biasala ABB artist jmptn bukan calang2 artist wooo....

ABB 35TH aNNivErsaRY & AnNUal DiNner- 70's ...PaRT 1..MeNU..

Akhirnya...ABB 35TH ANNIVERSARY & ANNUAL DINNER - 70'S...Opis aku nye annual Dinner kat KLCC CONVENTION CENTRE.... layan dulu makanan kat situ... kasi komen sikit makanannya...........


Five Treasures Combination Platter


suka sotong... ngan rumpai laut tu.....


Treasures of Turbulent Shark's Fin with
Dungeness Crabmeat
(yang ni ok gak ... memang suka shark's fin ....)


Roasted Chicken with Prawn Crackers
(rasa cam biasa2 jer..dah lapo bedal jer ar...)


hahahah bagi laluan kat opis mate ni nak enterframe ...... dah kebulor ker tu???
sure dari semalam x makan ni....heheh mulut nganga sama ar.. cam ikan tu gak..
heheehe....


Crispy Grouper with Piquant Chili Sauce
yang penting..ikan fresh...yang ni tinggal kepala jer....kuah ada manis sikit ar...

Stir-fried Ocean Prawns with Oatmeal Flakes
udang ni lagi fresh... lembut sangat dia punya isi... tapi... sayang dia masak cam ni...muak siot....
cuba kalu goreng sure licin.... wat butter prawn ker.... udang dah best ... rasa lak muak...
first time ...hidangan udang x habis...... huii sayang tu.....nak diteruskan telan ... x tertelan lak...




Stewed 'Tianjin' Cabbage
with Dried Scallops in Conpoy Sauce



bila sampai kat sini...... tekak ku dah rasa loya... mual ..& kekenyangan.. x bleh nak masuk


lWok-fried rice with 'Tiu Pin' shredded Cuttlefish

Alamak... apara .. nasi goreng last...... perut x bleh masuk dah ni... lain kali kasi berat dulu......kasi nasi dulu baru lauk2.. baru bleh makan nasi ngan lauk2.... ni perut da kata.... x da tempat da..... huh huh huh.....

Chilled Sea Coconut with Longan
dah perut dah penuh mual... dia kasi lak longan yang manis giler ni.... buah dia bole le makan... kuah dia pekat giler ....manis siot..... ini bole mengakibatkan kencing manis.... bukan jer kencing manis... berak pun manis..... ngeh ngeh ngeh


meja setting....


ha ni a nomor bertuah aku..... nomor bertuah???? .... heheheh heheh kita sambung kat part 2 la sama ada nomor ni bertuah ker tak....... heheh eheheh

Friday, March 25, 2011

sewandcut....My First Giveaway!

nak joint GA dari sewandcut

My First Giveaway!

senang jer nak joint.....
click kat SewandCut

due date : 28 mac 2011

Thursday, March 24, 2011

Lulu Caldina 1st Giveaway

NAK CUBA NASIB LA NAK JOIN 1ST GIVEAWAY LULU CALDINA

Sesapa nak join lucky draw lulu caldina
klik sini


saya tag:

yana
mummy echa

minta izin ya kengkawan...tag blog...

Wednesday, March 23, 2011

iNDiaNA bOUtiQuE......

Benda yang aku tunggu2.... akhirnya sampai..... tq yana.... cepat sampai.... x tunggu lama.... syok sangat dapat tudung baru......ehhh bukan dapat free tau.. beli le... kalu korang berkenan klik la
kat sini indiana boutique tudung kat situ cantik2... rege pun berpatutan.....


ha.. yang ni la aku order... cantik tak??... yg cantik sekali sipemakai tu... tuan empunya kedai....pinjam gambar tuan punya kedai...... yana akak pinjam sat gambar ye.....

kalu korang nak order kena cepat2... selalu saje fully booked tau.... ni pun nasib2 la aku dapat ... kalu lambat sikit orang dah rembat dulu.......

ni buktinya yang memang aku order dari indiana boutique...



ORDER JANGAN TAK ORDER.....CEPAT2 ....





Tuesday, March 22, 2011

kat PaSaR pUdU pun AdA ToKeK????

kat pasar pudu pun ada tokek??? biar betul????.................


Ramai tol orang kat sini... aku pun x tau apa best nya kat sini...
mungkin macm2 ada kat sini tu yang ramai orang dtg kesini......................
korang nak tau apa yg ada kat sini..... hah korang layan le pic ni.....jgn mare...TOKEK pun ada.. huh huh huh....

Anak dara abah yang kena dokong... sebab ramai sgt orang....


kedai menan....la apa la si PU3 tu antara banyk2 menan itik gantung tu yang dia berkenan...
hee geli la.. sori ar mummy x nak belikan....



Abg Long tegok2 keta drift....hai ada yg berkenan ker????
byk yg berkenan cuma rege jer yg x berkenan...huh huh huh..





ha yg kat bawah ni ramai yg berkenan kot.....
ha apa lagi sambar la satu... tengah lelong ni..... berat lebih kurang 200gm kot.....
aku tak tipu ar... kalu korang nak tengok sendiri tokek ni gi la pasar pudu .....
ramai woo orang jual tokek ni..... kalu korang tak pernah tengok tokek secara live... ha meh dtng
kat psar PUdu.....mari!..mari.!. lelong! leLong!....


ikan bermacam jenis ikan ... jgn citer ar...


mummy nak ikan....adoyai.... basah satu rumah kang kalu beli...sure wat main 3 beradik ni kang
lagi haru......


Haaa TOKEK lagi...??? manyak siot kat sini.... sekor RM200 hengget jer
sebab x smpai 200gm pun......


Abg long kusyuk....



kura2 pun ada....

anak ayam pun ada??? heheheh PU3 siap
cocok2 ngan jari2 dia yg montel tu...haip..jgn ..kang kena patuk kang nanges..



ok...kita jadi penonton je ar kat sini..... tak beli apa2 pun... susah siot nak cari parking kat sini....
kita balik jer ar selepas mencuci mata kat sini.... x bleh ar ramai sangat orang ....feningzzz
kalu korang x puas hati..., apa kata korg gi sendiri amik pic kat situ.... hehehehheh

kacak luar kacak dalam....cantik luar cantik dalam... mai click sini

DI TAJA OLEH...