kacak luar kacak dalam..cantik luar cantik dalam maii klik sini..

Pages

Followers

Saturday, April 30, 2011

KeNapA OrANg bENci aWaK?...

Aku ada terbaca dari satu blog ni..... dan aku pun pengikut setia dia gak.... aku nak mengupas kata2 nya dari n3 why people hate you??....

aku amat bersetuju dengan n3 yang diberikan oleh Nurul Badiah Lai.... kalau korang nak baca N3 beliau korang clik lah kat nurul badiah lai.blog.

baca jangan tak baca.....


antara kata2 beliau yang aku cedok....

ONLY two reason why people hate you..

they hate you because they wanna be YOU
or
they hate you because you are not like them..

sometimes..people hate you because they dont have what do u have..so actually..they dont hate you..they just wanna be like u but they cant..
maybe korang cantik..maybe korang pandai..or maybe korang xcantik tapi pandai, so they hate you because diorang nak jadik macam u..nak cantik.nak pandai nak baik mcm u..so..bile die tiada unsur2 tersebut..dia rasa cemburu..then bila dia cemburu..lama2 akan berubah kepada benci..
then at last..bila ada org tanya..dia akan jawab..

aku hate this girl
why?

sebab dia kerek ah..sebab dia berlagak ah..sebab dia sombong ah..
in fact..orang yang dibenci tu xtahu apa2 pon..
u label them
u put the word kerek.sombong, berlagak.
actually..u obviously hate them because you wanna be like them..

so..dont hate people just because you are not like them..

and if u feel hurt when people hate u..assuming that they want to have what do u have..so share a lil bit.. P

and ada jugak..that person xcun..xpandai..xcantik..but everybody like her..everybody adore her sedangkan yg si cantik, si pandai and si kaya tu..xde pon ramai2 nak suka and adore dia..so sure they will hate you..then dia akan create satu story untuk make people hate you..why?because they wanna be like you..they wanna be humble like you but they cant..they wanna be as nice as u but they cant..they think that they are so perfect to deserve to be liked like you but they failed..

remember this..when people hate you..just pay them no mind..sometimes..The people who hate successful people are usually, unsuccessful..and etc..so on and so forth..kadang2 kite rasa down sgt..kite akn rasa kite ni teruk..apa salah aku?why the hate me?? so..my advice is..If you become successful and any people decide to hate you, it's because of their own fears, not because you have suddenly become a 'bad person'. ..think positive.


and another reason why people hate you because you are not like them..
just because u dont agree with them..they hate you.
just because u are not wearing like them..not eat what they eat..not so great like them..they hate you..
sometimes dia rasa dia lemah lembut..dia soft spoken..so dia benci korang just kerana korang kasar.korang cakap main lepas je..so..they want u to be them..they hate you when they judge you from their perspective..

eh aku xsuka orang yang kasar..aku xsuka la orang yang mcm ni..aku xsuka la orang yang tulis mcm ni..(padahal dlm hati diorang cakap..dia sepatutnye tiru mcm aku..die sepatutnye lemah lembut mcm aku..dia sepatutnnye tulis mcm aku..dia sepatutnye pakai mcm aku)

so for me..
dont hate somebody when they are not like you..let them be in their way..
it is a worse things to hate people just because they are not that great as you..
it is a worse things to hate people just because they dont agree with u..

then..
when people hate you just because you are not like them..
just let them be..dont feel bad..
mind this..
we do not live to please everyone!!!
just stand for what you are believe is good for you..dont bother about haters..
coz if they hate you because you are not LIKE them..
prove to them that EVEN you are not like them..
u are BETTER then them..


kalu nak baca lagi... korang klik jer ar kat blog adik ni nurul badiah ....

Tuesday, April 26, 2011

SaPe bUaNg aNAk ni??????

sapa la buang baby ni???? ala cian nya dia.... jumpa kat tepi sekolah abg long.... ada yang nak mengaku tak anak sape ni....... sape yg tinggalkan .......ala ciannya dieeee.. nak amik takut lak kang ada yang ngaku anak dia kang..... hish hish hish......


ala ciannyer anak burung ni... jumpa kat tepi sekolah abang long.... sian mungkin jatuh dari sarangnya......


letak sikit daun2 takut dia sejuk.... nak cari daun kering pun tak da.... cam na yerk.....


anak burung ni baru lahir agaknya ...nampak ada la burung2 lain dekat2 situ dok tengok2.. mungkin salah satu burung tu mak bapak dia kot..... tak pa la tinggal kan kat situ ... kang pandai la mak bapak dia cari...... nak tolong pun ..kang bawak balik kang mati lak ....
lagi nyesal..... huh huh huh....


bye..bye... baby bird.... semoga panjang umur.......
semoga berjumpa mak dan bapak kamu....
hish hish hish ....sob sob sob.seddihh siot..... kalu anak org dah lama aku bawak balik...
ni baby bird... x reti aku nak jaga.... kalu tak bertambah lagi sorang anak... heheehe
bye......baby bird.....


AF9 @AEON -jUsCO..Au2



Anak2 aku sibuk jer tanya bila kita nak tengok AF9 yang kat JUSCO tu mammy?(alah alasan anak nak tengok konon.. padahal aku pun sibuk gak nak tengok umah kaca tu camna heheheh) .... aku kata nanti la..... dan kebetulan ari tu nak beli barang kat kedai D.I.Y kat JUSCO tu jugak... jadi kitaorang pun terlanjur kat sana .... so kitaorg pun terjah la kerumah kaca tu...
jom layan pic...

Fuyooo Abang Long nampak kurus la dlm gambar ni....
2kg tau turun hasil diet abg long...


tiga budak kesayangan hamba.......


wah3.... korang post kat gmbar idola korang ye???... alamak terlebih sudah.... Stacy Jr..PU3
ehh awat mawi lain jer kan???
abg long ckp mawi dah gemuk... rupa pun lain....


rumah kaca...
yang ada masa ni 7 pelajar jer... Hazama yg paling tepi... Eirul tak nampak lak dia hari ni....
alah dorg tengah bincang pasal apa ntah.... seriyuss jer nampak...
korang tengok kat luar rumah kaca ni jer arr.... diorg tak kuar... nasib2 la kalu dorg kuar...


dulu selalu pegi gak JUSCO ni... tapi tak la ramai cam ni JUSCO ni.... bagus la strategi JUSCO...
X perasaan plak dulu ada rumah kaca ni...dulu tempat ni aman jer... lepas budak2 pun tak takut hilang ... sebab orang tak ramai... sekarang la ni.... ramai orang woo kat JUSCO ni..... suma sibuk nak tengok AF9 gak la tu... sementara tu bleh shopping2.....


ok dah beli2... dah tengok rumah kaca.... jom kita belah dari sini....
sementara tu...mammy ngan abah pun nak tumpang glamour gak
posing jangan tak posing....senyumm... oh basah lagi.... kwang kwang kwang


hahaha... bibik pun nak inter prame sekali... nanti bleh kasi tau kat kampung Indon sana bibik jumpa artist Malaysia .... huh huh huh...


last .... abang long nak amik gambar ngan shahir lak..... adush kalu ngan gambar korg sibuk nak posing kalu artis tu lalu depan mata.... korang tak nak lak bergambar... malu la konon....
ok dah dah...jom kita blah...... perut pun dah konyang... jom cari tempat lain tuk lepak lak.... huh huh huh....


Monday, April 25, 2011

FrOZeN fOOD....


dari minggu ari tu lagi dah order frozen food ni dari kawan...cuma minggu lepas aku ada course... 2hari x da kat opis... pastu member yg jual lak cuti...... jadi minggu ni la dia sempat bawak.... aku dah try dah sebelum beli so ni la hasil nya.....

kalu nak beli kat luar tu belum tentu kita tahu sapa yang buatnya... ni sebab memang dah kenal sangat ngan member ni so... yang penting sedap dan halal... jadi beli lee....

karipap sardin dan karipap kentang...rege...satu 0.40sen


pulut panggang...rege : satu 0.50sen
(besar tau pulut panggang nya..inti pun banyak....)


yang ni lepat labu.... sedap... lemak2 manis
rege: 0.40 sen satu..


yeaa..muatlah... sape cakap peti ais aku tak muat nak taruk itu frozen2 food...
ya ar mana tak nya aku amik suma tu tiap satu 20pcs... heheheh bukan apa anak aku sekolah Cina .. so makanan kena bawak dari umah ar... pagi2 dah kuar umah...mana nak ada makcik jual kuih atau nasi lemak kat sini ... umah aku ni pun kawasan Cina....
lagi pun anak2 aku dah bosan bibik masak..... heheheh alasan la tu...


hah ni pulut panggang....yang kuning ada inti kelapa tu lepat labu..... anak aku Aish suka lepat labu ni... dia sorang bedal kasi abis itu lepat labu.....
PU3 suka yang mana??ehhh PU3 suma tak makan PU3 diet....
hehehhe sebenarnya dia tak sihat...kalu tak dia dulu2 perabih.....


karipap sardin & karipap kentang

bila dah di goreng...aku pun tak tau la yang mana satu karipap sardin... mana satu karipap kentang... tapi abang long teror... dia tau jer yg mana satu karipap sardin/kentang... dia kata yang warna gelap sikit sardin.. yg terang sikit kentan... huh huhh mana2 lah abang long... kalu part makan dia memang expert.... kih kih kih....

so kalu korang rasa nak order....
ni no tepon dia: 016-6262026 (sapura)
eh teriklan lah pulak...... hehehehe

QuALitY HoTeL

lepas abis teakwondo, sure lapo kan???.. suma org tak makan lagi ni.... jom la mamy belanja anak2 mamy and enchik abe makan kat hi-tea kat Quality Hotel....

abang long yang masih berseluar teakwondonya.... sori tak bawak suar xtra..... pakai jer arr.x pa.. orang pun bukan kisah sangat pun ...budak2
amboi3... dia dulu2 dah pi amik makanan....
s

daging kambing kot..... with black pepper...


makanan ok gak la..... berpatutan ngan harga....


cuma sayur je tak da pilihan.... rasa2 nya satu sayur je... salad tu ada lah....


ini yg abang long amik


Aish amik nasi dagang......
(anak tganu la katakan....)

ABC


anak abah


anak mammy


dessert ...eskerim....


ni mesti ada kat hotel2...rojak buah....


laksa johor... heheheh kekenyangan la tuh....


sate ayam & daging....


aiyakk... nampak cam keras jer sate tu.... jaga2 tumbang kang tiang tu.....liat sangat ker... kang tercabut lak gigi palsu ...nasib baik pakai polident... hehehehee......



x keras sebenarnya... tapi tak tau napa PU3 lain macam jer gigit... over sangat kot... maklum lah sate peberet PU3.....SENYUM.... nampak sate.... gigi pun tenggelam...huh huh huh
comei sangat...


tambah eskrim lagi......


apa ni sambil malu2 lak.....


ni tandanya dah kekenyangan la ni......tak larat nak makan da....


eskerim dia bukan lah cam eskerim kat Impiana Hotel... Hagen dazs & Baskin Roobins
eskerim biasa jer... tapi... tengok Aish.... penuh kenikmatan.....
hingga ke titisan yang terakhir....kuang kuang kuang...


tambah eskrim lagi....


tambah lagi..eskerim....






makan la eskrim tu puas2... sat lagi kita da nak balik.... kang x ble minta lagi...


apsal lak ni???.... ehh jangan kasi tau bibik tau kita makan kat hotel.... sian dia dok kat umah.....
ok.... hehheheh

sesampai jer kat umah....Aish...: bibik, tadi Aish makan kat Hotel... best... Aish makan2 sedap2...makan eskrim... banyak2.....
bibik: oo ye ke... bila???...
alamak Aish tak bleh simpan rahsia tol la..... huh huh huh......


Sunday, April 24, 2011

TaEkWoNdO -BeLT UpGraDE...

Hari sabtu ari tu, abang long punya taekwondo ada belt upgrade..... pukul 10.30 pagi mesti dah ada kat sana.... dia wat kat SJK(C) KUEN CHENG 1, punya la susah nak cari sekolah ni.... sebab peta yg dikasi oleh Master dia lain.... kat GPS gi tempat lain.... so kitaorg tak tau yg mana satu betul...

akhirnya encik abe kata kita ikut peta sebab kat sini dia kata dekat ngan WIRAMA... aku pun ikut jer ar... akhirnya tanya orang.... masuk lorong tu lorong ni..... punya banyak lorong da.... rupanya GPS betul.... heehehhee... sampai kat destinasi... GPS.. anda telah sampai ke destinasi.... heheheh tapi nasib baik sampai cepat....kul 10.10 pagi itupun orang dah beratur... dah ramai...


siap posing2 lagi kat depan sekolah tu..



alloo pandang depan ar... sat lagi panggil master yap panggil nama .....



exercise dulu.... eyah ....
warm up .....kasi panas...

gelek abang long gelek.....

Yang ni tomei sangat ... ni anak org putih ni... rasanya baru 4 taun kot.. teror tol budak ni...


diberi penerangan... faham ker????? guna bahasa Mandarin....huh huh huh
Abg long faham la....
aku setakat:
ni hao ma.....
cho an..
xie xie..
du bu qi..

bole la .... hehehehe.. itupun baru belajar kat opis... aku amik mandarin class tau...
nanti aku citer pasal course mandarin class yg aku attend... heheheh
best gak arrr...

Abang long kata dia takut sangat.... sebab dia punya master garang ...
masa panggil nama pun dah takut...

abang long siap cakap... kaki abang long menggeletar mammy ..... takut ada buat silap.....
heheheh nebes gak abg long ni erk......

k kita layan video abg long yg dia kata dia gigil kaki tu..... hehehehe...

video

kacak luar kacak dalam....cantik luar cantik dalam... mai click sini

DI TAJA OLEH...