kacak luar kacak dalam..cantik luar cantik dalam maii klik sini..

Pages

Followers

Saturday, March 30, 2013

mAkAn DaLaM kUaLi......

Orang2 tua marah kalau kita makan dalam kuali..... kenapa ye? Aku pun x tau.... tapi itu la yg selalu mak pesan..... jgn makan dlm periuk...jgn makan dlm kuali....

Tapi.... sekarang ni.... ada makanan yang dihidangkan pun dalam kuali so.... nak wat camna?.... layanzz jew arr....

Kita tanya testimoni2 ni.....



Aish cakap...sedap arr mummy.... best...



Abang long plak.... suma dia makan.... tolak batu ngan kayu jew.... ahahahaha. ..




Ok... adik PU3.... x suka pedas.... sedap pu3 punya lagi.... tapi ini adik biasa lah... sepatutnya beli sama2 rasa.... sebab dia nak apa yang abang Aish makan.... adush... baru jew baik2 pegang2 tangan ... gadush lagi.... adehhhh....

Layanz jew arr anak2ku.... mummy x masak ari ni.... x berapa sihat...... tersalah makan supplement yg ada kolagen..... adushhh.... aku allergic ngan kolagen......

GaDuH- gAdUh mAnjA......

First post aku......

Hari2 gaduh.....
Hari2 ngadu hal masing2
Hari2 lawan2
Hari2 ... hari2.... fening kepala mummy...

Cuma satu hari.......

pada suatu hari....



Berpegangan tangan.....



Berpimpingan tangan




Jangan sampai jatuh.....tgn masih digengam.....

So sweet.....
Macam ni hari2 kan senang sikit ...... x da fening kepala.......

Sweet la sangat..... sayang lah tuh..... hehehehe. ....

Friday, March 29, 2013

I'm BaCK ...... AfTeR a YeAr......

Setelah  setahun aku membiarkan blog aku ni bersawang... akhirnya aku kembali lagi... setelah berserabut selama setahun ni..

Aku cuba menghidupkan semula blog ni... tapi mungkin slow2 lah sebab byk yg aku lupa ..... biasalah... manusia sering lupa.... begitu juga aku yg hanya manusia biasa....

Aku cuma sempat tukar gmbar profile yg x bertudung dulu kpd bertudung... tukar shoutmix kpd cbox.... itupun jenuh gak mencari2....

Kalau ada kengkawan yg masih ingat kat aku... hrp dpt membantu ku kiranya ada kesilapan kata2 ku nanti ..... selamat berblogging lagi.....


Monday, February 27, 2012

Sawan/Simple Febrile Fit

Ya Allah ... si PU3 kena sawan....admitted....

Ini adalah kali kedua PU3 kena sawan...masa first dia kena dulu masa umur dia 2 tahun....
memang masa tu rasa macam nak pitam jer bila tengok mata PU3 keatas dan badan dia tersentap2..... nasib baik aku tak panik.... encik suami jer yang panik .... terus kitaorg angkat dia siramkan dengan air paip..... habis basah encik suami dan PU3 .... Alhamdulillah dia cepat sedar.... tapi lepas tu dia lemah sangat.... ngantuk .....

aku gi emergency HKL ... sebab masa dia pernah kena masa 2 tahun dulu, gi klinik swasta .. dia bagi ubat insert jer....

kat HKL terus masuk emergency ... masuk air... masuk ubat


ala ciannyer anak mummy.....


lemah jer dia


x makan lagi ni dari pagi.... susu pun x mo minum....
ni pun baru lepas jerlum... ubat dah insert 2 biji .. badan masih 40 darjah..
nurse jerlum ngan air suam...
ohhh jerlum dengan air suam rupanya... katanya supaya budak tak menggigil kena air sejuk dan tak biru..... ohh baru aku tahu... selama ni guna air paip sure anak menggigil-gigil kesejukan n siap nangis kalu nak jerlum... tapi ni senang jer nak jerlum

wah3x cousin dia Qimi datang terus jer boleh bangun.....


amboi siap peace lagi....
ha kat belakang tu adik aku ngan adik ipar .... tengok tv le tu..

kena pakai baju sepital sebab baju dah basah ..... encik suami belum bawak baju dari rumah ...



Aish ngan muka sedih nyer... sebab dia yang nampak si PU3 dulu masa mula2 kena....


pakai baju spital lagi nampak mcm orang sakit....




Aish nak tido katil sebelah lah... aish pun demam...
Ish ish ish...


wah3x.... berlakun.....



ni time yang ditunggu2... anak2 aku kalu part lauk spital sure berselera...
yg berselera sebenar yang tak sakit... tengok makanan orang sakit dia yg lebih nak makan...
nasi ada... bubur nasi pun ada...


aip... jangan berebut...


ha ni dah baik la ni.... hari kedua...
kat sebelah tu kawan PU3


Comel kawan PU3 ni... PU3 panggil dia kakak Nurul.. amboi sekejap jer dah ada kawan..


budak ni nampak cam tak sakit... bila aku tanya sakit apa... dia cakap mak dan ayah tiri pukul..
aku tengok kat file dia... physical abuse... siannyer.. comei sangat budak ni.. itupun kena dera..


Add Image
x tau la .. sian... tengok tu... comey sangat....
x da orang dtg melawat pun budak ni... nurse yg jaga... ya la kes polis..


ni dah bole balik dah ni... tinggal tunggu doctor pakar jer nak kasi balik... hehehe




Ni budak si Nurul tu la amik gambar .. dia kata batal anak patung yg kiri tu si Nurul...
yang hello kitty tu PU3.... hehehe pandai ko ye???


amboi... PU3 nak makan ubat pun nak suruh kakak Nurul kasi...


cam ni mummy balik jer arr... dok ngan kak Nurul kat sini....


ni memang dah kira boleh balik dah ni...





ha time makan..... wah3x... nasi beriyani tu....
anak sepinggan... mak sepinggan...


berselera PU3 makan... ya la ada kawan...
lagi pun lepas makan sikit semalam dia muntah.... perut kosong ..



lepas doktor pakar check... dia suruh balik cepat2 ... sebab ada macam2 penyakit kat situ
takut berjangkit....
so sementara tunggu encik suami...
time untuk mengaler plak...
selamat tinggal Nurul Syammila... semoga awak cepat sembuh dan x didera lagi..


ok la...

Sunday, February 19, 2012

Maid .....

Assalam mualaikum suma??.... first aku pun tak tau nak bicara apa..... setelah berbulan aku menyepikan diri...... bukan merajuk ... tapi sebenarnya tak da masa... dan yg penting sekali takda idea ... dan tak da mood.....

kita start ngan kenapa aku lama tak berblogging.....

first........
Aku dah tak da maid...... (aku dah terminate itu maid - macam2 hal la ada maid ni......)

second... aku tak da masa dan penat sebab suma keja rumah, memasak dan mengemas.., mencuci aku kena buat.... huwa... huwa.....

ni suma gara2 maid yang dah buat hal...... patutla ramai maid indon ni kalu keja ngan non muslim kena dera .... suma perangai macam tuuttt!!!!.... kita orang islam kat Malaysia ni je yang tak sanggup mendera maid indon ni, walaupun dia buat macam2 kat kita. tapi bila kena dera heboh satu dunia kena dera.... tapi kalu dia buat kat orang Malaysia... dera anak2 majikan, bawak lari anak majikan...kita diam jer... patutnya kita heboh kan juga perangai jahat maid2 Indon kat Malaysia ni.... diorang ni tak sedar diri... dah lah makan pakai kita tanggung..... pegi mana2 kita bawak... tapi masih x sedar di untung....

kat sini aku attachkan antara video2 maid2 yang perangai cam tuuttt!!!! ...ini yang diforward kan kepada aku oleh sahabat2.....

mai tengok perangai dorg ni macam tuutttt..!!!



video


video


video

Tuesday, November 15, 2011

NatuRAL tHerAPY For heaRT VeiN opENiNg...

Ingredients For Making Heart Vein Opening Drink Ingredients:
1 cup Lemon juice
1 cup Ginger juice
1 cup Garlic juice
1 cup Apple cider vinegar
Mix all above and simmer in low heat for about 60 minutes or till solution reduces to 3 cups.
Remove solution to cool, then mix 3 cups of natural honey and store it in a jar.
Drink one tablespoon daily before breakfast. Your vein’s blockage will open in most cases.
Enjoy your drink. Taste good too.


natural honey & apple cider vinegar
(3 cup of honey & 1 cup Apple cider vinegar)


1 cup ginger


1 cup garlic

blend ginger & garlic
(jadikan 1 cup ginger juice+ 1 cup garlic juice)


Lemon


1 cup Lemon juice


mixed 1 cup Lemon juice, 1 cup Ginger juice, 1 cup Garlic juice , 1 cup Apple cider vinegar and simmer in low heat for about 60 minutes or till solution reduces to 3 cups.
Remove solution to cool.


then mix 3 cups of natural honey




and store it in a jar.

Drink one tablespoon daily before breakfast. Your vein’s blockage will open in most cases.
Enjoy your drink. Taste good too.

BEFORE


AFTER

kacak luar kacak dalam....cantik luar cantik dalam... mai click sini

DI TAJA OLEH...