kacak luar kacak dalam..cantik luar cantik dalam maii klik sini..

Pages

Followers

Wednesday, June 15, 2011

PaSaR jUmaAT..jLN TeNgAh oFF jLn RaJa cHuLan


ok piccas ni aku amik minggu lepas ... saje je simpan utk hari Khamis ni... bukan apa... untuk korang2 suma juga... ni nak kasi idea esok nak pegi mana..... biasa hari Jumaat kan break panjang sikit dari hari2 lain kan???.... jadi salah satu tempat aku syorkan tuk pegi ......

ha ni ha... Pasar Jumaat start dari 11.00 pagi sehingga 3.00 petang .... kat mana??? kat Jln Tengah off Jalan Raja Chulan..... nak lebih specific lagi?... naik monorail berenti kat station Raja Chulan.... turun Monorail ... ha tu dia pasar jumaat tu....
kalu naik bas... pasar ni kat belakang The Weld shopping centre....
tak pun dekat belakang MAS building..dekat gak ngan Pavilion
tak tau gak??? kat belakang AFFIN BANK BERHAD jln Raja Chulan...(promote tmpt kija sendiri..hehehe)
ta tau gak??...naik teksi lee...abih citer....


macam2 ada jual kat sini.... baju budak.. baju mak budak .. bapak budak..
baju anak2 dara.... baju anak2 teruna......brng2 hiasan diri..hiasan rumah....
sebut jer.... cam poket Doremon la plak.....


handbag..... yg jenama.. yg tak da nama pun ada....
melayu... Cina... India suma ada ..1Malaysia..la kan.
foreigner pun ada tau... siap beli stokin adidas la...
aku dok perati jer... dlm hati... kalu org putih pakai imitation pun sure org kata original ni
tapi kalu org kita pakai original..... sure org kata...
ala ntah ntah dia pakai local punya..imitation la tu... huh huh huh


ha makanan paling special... NASI AMBANG.....
dulu regenyer dlm rm 4.50 ke 5.oo jer
sekarang... RM8.00 ... amik kau...
Alah kongsi le 2 orang... sebab banyak giler .... bole makan utk 2 org punya.. tong tong le...
kata org Cina... bayar separuh separuh baru 4 hengget sorang... huh huh huh


yang best dia boh daun pisang....
nasi ambang ni ada: nasi.. bubuh kuah kicap sikit
su'un
mee goreng
serunding kelapa ( yang ni sedap tau .. rugi tak amik..)
ikan masin
sambal


ni separuh hidangan aku kong si jer ngan abg long....
alamak... lagi satu bahan x da
dia lupa la tuh bungkus mee goreng tu....rugi..


ramai kena beratur nak beli nasi ambang ni....
masa mula2 dulu memang tunggu hari jumaat...
kalu hari jumaat jer tak mo cuti ... nak pegi shopping belakang opis...
nak makan nasi ambang....hehehe
tapi sekarang dah jemu.... cuma sekali sekala beli gak ar... hehehe



ni nasi beriyani....
macam2 lauk


kuih apam warna warni... sedap apam dier... lembut jer...
kuih muih lain tak snap..... nanti korang dtg sini korang lak snap....
kang suma gerai aku snap kang korang nak snap gambar apa lak kang...
korang pun nak wat n3 gak ....


pulut kuning pun ada.. cicah ngan rendang daging/ayam..
pulut putih pun ada ... (ni nak makan dgn bubur durian pun sedap gak ni..)
bubur durian...pun ada dijual
nasi impit kuah kacang pun ada...
mmm terliuh aku .... esok nak gi beli lah... hhehehe


mee kari....
soto....
mee/bihoon sup...
nasi ayam ...
nasi ayam bakar....(yg ni aku lupa nak amik piccas)
nasi ayam bakar ni sedap tau....nasi dia pun lembut...


ni beehoon kari yang aku makan masa tengah hari tu......
bungkus... siap dia kasi mangkuk polystrn tu tau...
senang .... balik opis curah je dlm bekas tu...terus makan
dah habis buang terus.... x yah nak basuh2... hahaha dasar pemalas...


buah - buahan..... macam2 buah ada..
buah ni le aku ngidam nak makan masa pegnan si PU3 tu...buah cherry
mahal giler siut... aku beli 200gm jer tu pun dah berbelas hengget..
tapi sedap .... suka sangat.... tapi sekarang tak beli le... x ngidam pun...


bubur manis pun macam2 ada... pilih jer .....


ni masa ni belum ramai lagi.... kang kul 12.30 keatas.... tak da ruang kat tgh2 tu...
suma jadi lautan org jer.....nak snap piccas pun tak ble......asyik berlanggar ngan org jer...


ha apa yang ada jual kat motor tu???
ha yang ni es krim potong
dia potong es krim tu kat situ tau...
sedap.......


wah ini jer yang sempat aku rakamkan....
sebenarnya bnyk lagi ...
especially makanan... makanan utara ada...
makanan pantai timur ada....
poppia basah... poppiah madu....
rojak buah... cup cakes..

ehhh bnyk lagi le.... korang terjah le sendiri kat sini
kang aku snap sana snap sini kang....
orang ingat journalist mana lak yang kepoh kepochi ni.....
jadi mama razzi lak kang.... hehehe...
jom memeriah dan meramaikan lagi pasar jumaat
jom esok.. .... pasar jumaat belakang AFFINBANK.... hehehe


6 comments:

Lady Diana said...

akak, sedap nye makanan kt c2.. dhla pose nih.. hehe.. tliur.. ;p

PCL said...

hah pastinya ramai yg ponteng solat jumaat..ofcoz kaum lelaki la...

Shahayu said...

ladydiana.... jom esok datang sini..

Shahayu said...

pcl.... alhamdulillah budak2 lelaki kat opis ni tak pernah lak nampak dorg merewang kat belakang ni time solat jumaat..... tapi rasa pun ramai org pompuan jer kat belakang tu... kalu ada org lelaki shopping2 tu tentu ramai mata yg memandang hehehe... tapi peniaga2 lelaki tu??? dorg pegi ker solat jumaaat??? entah lah???..

KSWSK said...

nasi ambeng mmg sodapp

Shahayu said...

KSWSK.... memang sedap.... tapi dulu salah sebut ..nasi ambeng... jadi nasi am beeng ... siap kawan gelakkan ...hhehehe...

kacak luar kacak dalam....cantik luar cantik dalam... mai click sini

DI TAJA OLEH...