kacak luar kacak dalam..cantik luar cantik dalam maii klik sini..

Pages

Followers

Wednesday, October 5, 2011

BluEBerRY mUFFiN...

aku beli blueberry muffin instant ni masa nak raya ari tu..... konon2nya time raya nak wat la..... sekalinyer hampeh... tak da masa dan kemalasan yang melanda.... huh huh huh

disebabkan aku fening nengok menda alah ni tak buat2.... aku cepat2 cari muffin cup ..... kebetulan pulak anak buah encik suami nak datang.... x tau nak buat kuih apa.... jadi..... ini lah masa nya aku nak buat.... lagipun bibik dah balik..... tinggal nak buat... yang lenlain bibik bersihkan.... hhehehehe... rajin sungguh aku....


mula2 tengok cam tak naik jer????.... jadi ker tak ni????.......

aku guna Tupperware - tupperchef multipurpose pan... alah yang aku buat pizza pakai menda alah ni la gak...... dia boleh membakar tau....... bakar pizza... buat biskut raya.... kek...memanggang ayam dan ikan... dan bermacam2 lagi... cam oven pun bole jadi....


wah3x ....muffin ku telah naik tinggi... melimpah ruah.......
dan melekat antara satu sama lain....
bila dah kekuningan ... cucuk ngan lidi kat tengah2 utk memastikannya dah masak..


tada...... siap untuk dihidang......adalah dlm 16 cup... tapi kalu aku kurang kan sikit
sure bole dapat dlm 20 cups...


kena kurang kan sikit lagi adunan tu supaya tak melimpah ruah .... sayang jer....


tengok texture dalam .... gebusss...nyam nyam nyam...


ok.... model pertama aku...... nak lilin ... nak krim.......
alamak krim tu cair sebab belum sejuk muffin tu dah nak minta buh krim....
tak buh krim pun tak da hal sebenarnya... cuma ini permintaan model ni...


second model..... nak lilin....
(demand tul model2 ni tau...)

senyuman si model blueberry muffin......


fuh! fuh! fuh! apasal la susah nak tiup lilin ni???.......


senang jer wat instant muffin ni... cuma pukul 3 biji telur bersama 140ml minyak dan 110 air...
setelah kembang masukkan sedikit demi sedikit instant muffin ......dah sebati.... masukkan dlm cup muffin dan bakar.... siap untuk dimakan...

nak tau mana nak cari instant ni????... google jer.... ramai yg jual....
tak pun kalu pegi kat kedai2 yg jual bahan2 kek tu pun ada jual gak.....
cuma rajin bertanya jer.... hehehehe....

harganya???...aku beli dlm internet RM10.00 500gm..
tapi masa beli muffin cup tu..... kat kedai tu ada jual ... lagi mahal..
RM13.90 500gm...ni muffin biasa... aku punya ada blueberry lagi...
tapi kawan aku cakap kawan dia ada beli gak dlm 8 hengget... lagi murah....
huh huh huh......len kali sblm beli survey dulu...... huh huh huh...



8 comments:

Amiizaa2001 said...

sedapnyaaaaaaaaaaaa...auntie nk sikit:):)

Rasyima Ghazali said...

woah looks nice!

Rasyima Ghazali said...

woah looks nice!

Shahayu said...

datang umah le auntie mieja... hehehe

Shahayu said...

rasyima... yup....tq

~Sya~ said...

baru tau tupperchef pan ni blh bakar muffin jugak..nk tryla..blom rasmikan lg tupperchef ni...

Anonymous said...

Having read this I believed it was really informative.
I appreciate you spending some time and energy to put this information together.

I once again find myself personally spending a lot of time both reading and posting
comments. But so what, it was still worth it!
My webpage :: credit repair

sYaZwAnie said...

Hi awk...nak tnyla,bakar kek dlm tupperchef ni kena ltk dlm bks stainless steel yg lain baru ltk dlm tupperchef,atau boleh ltk direct je?kukus pulak mcmn?stkt ni sy guna buat pizza n msk2 yg bese je..hehe,hrp leh share info.tq :)

kacak luar kacak dalam....cantik luar cantik dalam... mai click sini

DI TAJA OLEH...