kacak luar kacak dalam..cantik luar cantik dalam maii klik sini..

Pages

Followers

Wednesday, July 13, 2011

BaLiK KaMpUnG....part 2

hah makanan untuk tengahari ari ni... kita makan ketam nipah masak gulai daun kaduk.....

semalam jiran kat kg tanya nak tak makan ketam nipah....
kalu nak dia boleh pegi mengail pagi esok .....
dia jual sekilo rm15.00 kalu nak dia terus bole mengail esok ..
so nak la makan ketam yang fresh ... yg baru tangkap... sure manis ...mmmmpph


jeng jeng jeng..... ni dia hasil jiran tu gi mengail........

ada lah dalam 2kilo lebih.....rm30 jer...
kalu kat Key Ell mau mahal ni..


fairuz yang gi amik kat umah jiran tu...


abg long ngan aish mana berani nak pegang... nak pulak menda tu bergerak2....


Akhirnya setelah lama2 membelek... baru dia nak pegang...
alamak.. alamak ...takut.... nanti dia sepit....
x la abg long... sepit dia dah diikat ..yg terkapai2 tu tangan2 yg kecil jer..


hah mammy amik gambar ni... nak taruk kat fb Abg long....
cewah.. cewah.... cewah berani la tu konon...
abg long ni dari kecik dia memang tak makan ketam
masa kecik2 mak aku masak lauk ketam dia nangis
aku tanya kenapa??.. dia cakap nenek suruh makan lauk spider...
heheehee.. sampai sekarang mak aku pun ingat kalu masak ketam .... teringat kat Daniel
ngan suma org dia cakap .... Daniel nangis masa kecik2 cakap nenek suruh makan lauk spider
ha ha ha.... tapi sampai da besar pun dia tak makan ketam?????


ni ketam jantan ker betina ni???



wah korang adik beradik..... kan men.. berani ye..
budak2 ni dah biasa... apa pun dia tak takut....


nasib la kau ketam .... lepas ni kena buat gulai...


alamak... aku lupa nak amik pic setelah di masak gulai daun kaduk tu....


setelah makan tengahhari..... kita dok kat belakang umah lak...
eh sapa kat atas pokok tu???? amik buah manggis le tu....
atau buah meta kot orang panggil....


wah makin ramai lak yang datang.....


jaga2 kang ada yang tersangkut lak kat pagar tu.... ngeh ngeh ngeh



ha ni dia hasilnya..... bole terus makan ...sedap..
semalam tengahari dessert buah nangka ... ari ni dessert manggis lak..
ala lupa lagi nak amik gambar isi buah pulak.... adoyaii..



4 comments:

misya said...

sedap ar buah manggis

sayangsayangibu said...

tak pernah makan ketam ni
takut..sebab warna tak menarik ;p

meriah bila berkumpul di kampung kan? seronok..

Shahayu said...

misya... akak suka gak buah manggis...

Shahayu said...

sayang2ibu.... akak pun tak berani nak siang.... jadi ada org siangkan dan masakkan .... belasah jer...hehehe

sesekali balik meriah gak.....

kacak luar kacak dalam....cantik luar cantik dalam... mai click sini

DI TAJA OLEH...